Lief, klein meisje: mijn innerlijke kind

k wil je graag ontmoeten
Toon je maar aan mij
Je hoeft geen schrik te hebben
Je bent veilig bij mij

Ik was ook ooit zo gesloten
Ik had vele geheimen
Ik was ook altijd zo anders
De ‘normale’ weg werkte niet voor mij

Jij heb ook geheimen
Je mag je open stellen
Je mag jezelf zijn
ik zal niet oordelen

Ik vind het net zo spannend
En ik voel heel veel angst
Maar je voelt ook vertrouwd
Alsof je een goede vriend bent

Ik voel je, denk ik
het lijkt zelfs of ik je al ken
Ik wil je graag ontmoeten
Het lijkt of ik zo thuis kan komen

alsjeblieft, toon jezelf
ik ben hier voor jou
Ik wil je helpen
Laat me zien wie je bent

Kom maar tot bij mij
open alsjeblieft jouw deur
Ik heb zo lang gereisd
Ik ben zo nieuwsgierig naar jou

Kom maar bij mij, klein meisje
laat me nader komen
Vertel me je ware zijn
Je mag jezelf laten zien

Ik laat me zien
Ik heb hier zo lang op gewacht
Ik heb jaren gezocht
Ik heb mezelf gevonden

Ik geef je mijn liefde, mijn kind
Het kind in mij roept het uit
Ze wordt herboren
ik mag gaan leven.

Els Lambrecht, 21 juni 2020

Gepubliceerd door hippiemeisje: een persoonlijke blog

Ik ben Els, een jonge vrouw van 36 die in Mechelen (België) woont. Deze blog begon ik in 2012, ik wist er totaal geen richting mee uit te gaan. Men zei mij dat ik goed kon schrijven en ik deed het graag, dus begon ik een blog... Persoonlijke blog dan maar, dat kon nog alle richtingen uit... Het kwam ook traag op gang, ik vond moeilijk dingen op te schrijven en als ik dan wel iets vond, dacht ik: daar heeft toch niemand zaken mee. Veel kwam er in het begin dus niet op. Het was mijn (ondertussen overleden) vriend die me aanspoorde er echt iets mee te doen, dat had hij wel in zich: talenten moet je benutten. Maar ik probeerde wel wat en hoe persoonlijker ik werd en hoe meer ik vanuit mijn gevoelswereld schreef, hoe meer lezers, volgers en complimenten ik kreeg. Er kwam ook wel iets uit voort, ik schreef voor het kinderwensmagazine, maar haalde met mijn blog eerst al eens de pagina van Uilenspiegel bv en die van verschillende kinderwenswebsites en dergelijke. Ook op Mechelen Blogt staat er wat van mijn hand te lezen. Ik werd gevraagd om te schrijven voor het kinderwensmagazine, zappy ouders, mamaplaneet en kinderwensbloggers. Er wordt gezegd dat ik vele ouders met een onvervulde kinderwens een stem geef en dat vind ik een heel mooi compliment. Een brief van me verscheen ook in Goed gevoel en Het Laatste Nieuws. Ik werd ook gevraagd als ghostwriter, best bizar om te doen en ergens wringt het schoentje. Ik schrijf het, maar niemand mag het weten, het is het verhaal van iemand anders. Nu ja, misschien gaat daar nu toch een mouw aan aangepast worden. Ik schrijf ondertussen ook voor de redactie van Uilenspiegel en waarschijnlijk binnenkort ook weer voor dat van Kinderwens.vzw. Mijn blog is dus persoonlijk en gaat nogal vele richtingen uit, maar de voornaamste onderwerpen die je hier zal tegenkomen zijn: * rouw en verliesverwerking in verschillende aspecten en over verschillende dingen * mijn verleden als psychiatrische patiënt en hoe ik nu omga met CPTSS, stigma en dergelijke meer en ook wel opiniestukken over de huidige psychiatrie, maatschappij en dergelijke meer * en de laatste tijd vooral over mijn fertiliteitstraject hetgeen ook veel rouw en verliesverwerking bevat) Die drie zijn zowat missies geworden van mezelf, ze zijn ook behoorlijk taboe of op zijn minst moeilijk bespreekbaar. Schrijf ik autobiografisch? Ja, een absolute ja.... Is dat dan de waarheid? Nee, een absolute nee De waarheid bestaat immers gewoon niet. Laat je twee mensen hetzelfde vertellen over dezelfde gebeurtenis hoor je zo een groot verschil in beide verhalen, ik vind het trouwens heel fascinerend en het is pure psychologe, nog zo een interessegebied van mij. Het heeft alles te maken met wat jij op die moment voelt, denkt, in welke levensfase je zit, zelfs met wie je getrouwd bent en welke job je uitvoert,.... met nogal alles in jouw leven. Ik hoor mensen vaak andere dingen dan in mijn herinnering vertellen. Nochtans was ik er ook bij... psychologie blijft fascinerend, het heeft met ieders referentiekader te maken.... Daarbij komend dat deze blog vooral een gevoelswereld-blog werd, is dit zeker heel belangrijk om in het achterhoofd te houden als je dit alles leest. En ja, zoals Nick Cave zegt: autobiografisch schrijven moet je ook interessant genoeg maken zodat mensen het lezen. Ik begon in 2012 en zie zelf grote evolutie... ook het evenwicht zoeken in persoonlijk schrijven, want bij persoonlijk schrijven zijn ongetwijfeld anderen betrokken, maar hoe laat ik hen aan bod komen, hoe zorg ik er voor dat het vooral mijn verhaal blijft en hoe zorg ik er voor dat niemand onbedoeld gekwetst raakt. Dat was en is een moeilijk evenwicht, dat gaat altijd moeilijk blijven, dat hebben ondertussen autobiografische schrijvers me laten weten, maar ook dat ik me niet te snel moet laten afschrikken en dat de andere zelf nog steeds verantwoordelijk is voor de interpretatie van wat ik schrijf. Autobiografisch schrijven houdt nu eenmaal de invloed van mensen rondom mij in, daar is niet omheen te gaan. Ik wil ondertussen van schrijven graag mijn beroep maken: redactiewerk, schrijven, misschien journalistiek of media... het zijn opties die ik beraad hou, zeker nu ik niet meer mag werken als (psychiatrisch) verpleegkundige sinds een auto-ongeluk in oktober 2016... Dus, als je wil, contacteer mij maar, ik schrijf graag en met veel plezier, zodus... Mijn grote droom is ondertussen nog meer dan vroeger mijn grote droom Ik heb met deze blog een vroegere passie terug gevonden: het schrijven, want ik deed het in de lagere school al graag. Echte passies vind je in wat je als kind al graag doet en je nog bijna alles met passie doet... Liefs en hopelijk veel leesplezier, Els

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: